2-3. АПРИЛ – По инициатива на пловдивчани ще се проведе среща в Еко хотел ЗДРАВЕЦ – на 2-3 км. от хижа „Здравец“, Родопите.

Вечеря, спане и закуска 60 лв. Алкохолът е осигурен от организаторите.

Еко хотел ЗДРАВЕЦ се намира в Родопите на 25 км. от град Пловдив, източно от основния път между хижа Здравец и курорта Бяла черква. Разположен е на 1300 метра надморска височина. До него се стига по добре поддържан асфалтов път.

В близост до Еко хотел ЗДРАВЕЦ могат да бъдат посетени следните забележителности и туристически обекти:

Курортната местност „Бяла черква“ се намира на 13 км. от Еко хотел ЗДРАВЕЦ. От Бяла черква можете да достигнете до хижа Персенк, хижа Руен, хижа Чернатица, хижа Равнищà.

Манастирът „Св. СВ. Петър и Павел“ е в подножието на връх „Бяла Черква“. Той е сред най-старите манастири в България – построен е през 11 век и е най-високо разположеният манастир в страната – 1600 м надморска височина.

Кукленският манастир „Св.св. Козма и Дамян“, намерил място и в разказа „Козият рог“ на Николай Хайтов,  е разположен на 15 км югоизточно от гр. Пловдив в северните склонове на Родопите. В църквата към него се съхраняват много ценни икони и стенописи от различни епохи.

Хотелът има собствена мандра с богат асортимент млечни продукти, а месните продукти се произвеждат в собствения цех за месо към Еко хотел ЗДРАВЕЦ от домашно гледани животни в стопанството към хотела.

Организатори: Георги Стамов и Тодор Апостолов

2-3 април_хотел Здравец, Родопите
Отбелязана с: